Het EK Voetbal is in volle gang. Nederland heeft nog twee wedstrijden te gaan om een plek in de achtste finales te halen. Tegelijkertijd worden de reisbeperkingen versoepeld. Wil jij ook het beste van beide werelden: een reis naar het buitenland én niks missen van het Nederlands elftal? Met een handige truc kun je het EK Voetbal volgen vanuit het buitenland.

De eerste landen hebben zich inmiddels al geplaatst voor de achtste finales. Vanavond neemt Oranje het op tegen Oostenrijk. Bij winst kan het Nederlands elftal de poulewinst veiligstellen en gaan ‘onze jongens’ door naar de knock-outfase. En wie weet hoe ver ze daarna nog zullen komen…

Opties voor EK kijken vanuit het buitenland

Maar ben je in het buitenland, en wil je eigenlijk niks missen van Oranje? Dat kan lastig zijn. In het buitenland ben je namelijk vaak aangewezen op de wedstrijden die worden uitgezonden in een café of kroeg. En het gebeurt regelmatig dat daar alleen de wedstrijden van het thuisland worden uitgezonden.

Daarnaast is het commentaar vaak totaal niet te volgen. Het woord ‘goal’ is vrij universeel, maar aan de rest van bijvoorbeeld Duits of Frans commentaar heb je eigenlijk niet zoveel. Dus: hoe kun je de wedstrijden van Oranje met Nederlands commentaar kijken?

Uitzendrechten voor Nederlandse uitzendingen

In Nederland worden de wedstrijden met commentaar verzorgd door de NOS. De wedstrijden zijn ook live te volgen op NOS.nl en in NPO Start. In het buitenland is het alleen niet te bekijken, vanwege de uitzendrechten die de NOS heeft betaald.

Die rechten gelden namelijk alleen voor uitzendingen binnen Nederland. Wil je buiten de Nederlandse grenzen de wedstrijden zien, dan krijg je te maken met een geoblokkade: ‘Deze video is niet beschikbaar op uw locatie’.

Toch is er een manier om in het buitenland niks te missen van de prestaties van het Nederlands elftal op EURO 2020. Met behulp van een VPN kun je een geoblokkade namelijk omzeilen.

VPN gebruiken om Oranje te volgen

Streamingdiensten zoals NPO Start bepalen je locatie met behulp van je IP-adres. Dit IP-adres is gekoppeld aan de server waarmee je op internet zit. Om de EK wedstrijden van Oranje te kijken, is het dus zaak dat je dit IP-adres verandert.

Hier komt een VPN goed bij van pas. Als je een VPN-verbinding inschakelt, verloopt al je internetverkeer namelijk via een extra server. Enkel de kenmerken (waaronder het IP-adres) van die server zijn voor websites en streamingdiensten in te zien.

Om het Nederlands Elftal te zien spelen, moet je verbinding maken met een server die in Nederland staat. Daarna kun je NPO Start openen en zal je zien dat de geoblokkade is verdwenen!

Kies voor een snelle VPN

VPN’s zijn er overigens in allerlei soorten en maten: extra goed beveiligd, langzaam en snel, gratis en betaald. Om geen seconde te hoeven missen van het EK Voetbal is het aan te raden om voor een snelle VPN te gaan en vaak zijn de gratis varianten minder snel.

Om live wedstrijden te streamen heb je namelijk een snelle internetverbinding nodig. Anders loopt het beeld tijdens een wedstrijd nog wel eens vast. En zeg nou zelf: goals wil je zien, niet eerst horen door gejuich bij de buren toch?

Schrijf een reactie