Zlatan Ibrahimovic speelde zijn laatste interland voor Zweden op 22 juni 2016. Zweden was toen actief op het EK en verloor het laatste groepsduel toen tegen België. Sindsdien is Zlatan niet meer voor het nationale team uitgekomen maar mogelijk zien we de superspits terug op het EK in 2021.

Update 16 maart 2021: Goed nieuws, Zlatan Ibrahimovic is namelijk geselecteerd voor de Zweedse selectie! Het gaat om de WK-kwalificatieduels de komende periode. Maar de kans lijkt nu ook groot, mits hij fit blijft, dat de 39-jarige spits bij de definitieve Zweedse EK selectie gaat behoren.

Update 6 maart 2021: Het Zweedse Fotball Direkt meldt dat Zlatan een comeback gaat maken in het Zweedse elftal! De spits zou bij de Zweedse selectie zitten voor de komende WK kwalificatiewedstrijden in maart.

Long time no see

Op zijn socials heeft Ibrahimovic de volgende post geplaatst:

Onder de foto plaatst Zlatan de volgende tekst: Long time no see. Dat kan betekenen dat de huidige aanvaller van AC Milan een terugkeer naar het nationale team wel ziet zitten. Waarom zou Zlatan terugkeren? Daar zijn wel een aantal goede redenen voor te bedenken:

  1. Zweden is al geplaatst voor het EK. Het is ingedeeld in Poule E bij Spanje, Polen en een play-off winnaar. Er hoeven dus geen kwalificatiewedstrijden meer gespeeld te worden.
  2. Zlatan is in topvorm. Bij AC Milan schiet hij het ene na het andere doelpunt binnen. In de Serie A staat Milan op moment van schrijven bovenaan en heeft Ibracadabra er al zeven doelpunten inliggen (uit vier wedstrijden).
  3. Het Zweedse team kan wel wat aanvallende impulsen gebruiken. Marcus Berg (Krasnodar) en Emil Forsberg (RB Leipzig) zijn aardige aanvallers en Alexander Isak (Real Sociedad) komt eraan maar niemand kan natuurlijk tippen aan Zlatan.

Lange carrière

In totaal speelde Zlatan al 116 interland voor Zweden, hierin wist hij maar liefst 62 keer te scoren. Verder heeft Ibrahimovic vele topclubs versleten. Een rijtje: Malmö, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United en LA Galaxy. De teller staat nu op 795 officiële wedstrijden en 484 doelpunten. De spits zal ongetwijfeld door willen voetballen tot de 500e goal een feit is. Of we Zlatan ook op het EK in actie gaan zien blijft nog even de vraag maar het zou een flinke aanwinst voor het toernooi zijn.

Schrijf een reactie