Wolverhampton Wanderers doet het de laatste twee seizoenen fantastisch in de Premier League. Twee hoge noteringen in de Engelse competitie en ook in de Europa League gooit het hoge ogen. Waar komt dat succes vandaan? Een groot deel daarvan komt uit Portugal.

Portugees Nuno aan het roer

We gaan terug naar 2017. Na een aantal seizoenen geruisloos mee te hebben gedaan in de Championship (Engelse eerste divisie) wordt Wolverhampton overgenomen door Chinese investeerders. Deze stellen de Portugese trainer Nuno Espírito Santo aan, die eerder bij o.a. Valencia en FC Porto coach was. Onder de leiding van Nuno worden The Wolves kampioen en promoveren naar de Premier League.

Portugese invasie in Wolverhampton

Update 23-09: Ook Nelson Semedo is aangetrokken. De Portugese verdediger komt voor zo’n 30 miljoen euro over van FC Barcelona.

Trainer Nuno neemt ook een Portugese assistent- (Rui Silva), keepers- (Rui Barbosa), conditie- (João Lapa) en fitnesstrainer (António Dias) mee naar Engeland. En daar blijft het niet bij. Door de jaren heen worden er verschillende Portugezen aangetrokken. Een lijstje van de huidige Portugese spelers bij Wolverhampton:

PositieSpelerInterlands
DoelmanRui Patrício90
VerdedigerRúben Vinagre0
VerdedigerNelson Semedo13
MiddenvelderBruno Jordão (verhuurd)0
MiddenvelderRúben Neves14
MiddenvelderJoão Moutinho121
MiddenvelderVitinha0
AanvallerPedro Neto0
AanvallerDaniel Podence0
AanvallerFabio Silva0
Bekijk ook de complete Portugese EK selectie

Daarnaast werden ook nog de volgende spelers van Portugese clubs overgenomen: Willy Boly (FC Porto) en Raúl Jiménez (Benfica). En om de Zuid-Europese invloed nog eens extra te benoemen, ook de volgende Portugese spelers kwamen de afgelopen jaren (in de periode van trainer Nuno) voor Wolverhampton uit: Roderick Miranda (nu Fulham), Hélder Costa (Leeds United) en Diego Jota (Liverpool).

EK 2021 verwachtingen Portugal

Een deel van het succes van The Wolves kan mogelijk gewijd worden aan het hechte collectief wat de afgelopen jaren is gesmeed. Momenteel zijn er vijf spelers van Wolverhampton opgenomen in de Portugese selectie. Zouden ze de teamsfeer ook mee kunnen nemen naar de nationale selectie? Portugal kan in ieder geval alle steun gebruiken want het is op het EK ingedeeld in Poule F bij onder andere Frankrijk en Duitsland.

Schrijf een reactie