De EK oefencampagne zit er op. Alle 24 deelnemende landen hebben in voorbereiding op het toernooi twee of meer oefenduels gespeeld. Portugal speelde gisteren als laatste, tegen Israël en won overtuigend met 4-0. Bekijk ook het overzicht met de uitslagen van alle oefenwedstrijden.

Voorbereiding Nederlands Elftal

De twee oefenwedstrijden die Oranje speelden verliepen niet vlekkeloos. Tegen Schotland werd vlak voor tijd pas de gelijkmaker gescoord (2-2). De wedstrijd tegen Georgië (3-0 winst) zag er al iets beter uit maar het spel was nog steeds niet om over naar huis te schrijven. De ploeg moet duidelijk wennen aan het nieuwe systeem, 5-3-2, van bondscoach Frank de Boer.

Welke landen vallen op in de oefencampagne?

We hebben niet alle oefenwedstrijden bekeken maar als we naar de uitslagen kijken dan valt er in positieve zin niet zo heel veel op. De toplanden hebben hun wedstrijden gemakkelijk gewonnen tegen mindere tegenstanders. Waarschijnlijk zijn er ook nog krachten gespaard.

Er zijn wel enkele landen die negatief opvielen. Zo boekte Turkije magere resultaten tegen kleine voetballanden en wist Polen niet van Rusland en IJsland te winnen. Het zal echter vrij weinig zeggen, we gaan de echte prestaties op het EK zien.

Schrijf een reactie