Het Nederlands Elftal is de oefencampagne richting het EK goed afgesloten. In de Grolsch Veste, deels met publiek, wist Oranje met 3-0 te winnen van Georgië. Het spel zag er al wat beter uit dan tegen de Schotten, maar is het op tijd voor de eerste EK wedstrijd tegen Oekraïne op zondag 13 juni?

Opnieuw in 5-3-2 systeem

Bondscoach Frank de Boer koos ook tegen Georgië opnieuw voor een 5-3-2. Backs Denzel Dumfries en Owen Wijndal stonden vrij hoog waardoor het aanvallender aanvoelt dan de formatie zegt. Al na tien minuten werd diezelfde Dumfries in het strafschopgebied gevloerd. Memphis bleef vanaf elf meter koel en wist zo opnieuw te scoren. Op het EK zal er qua doelpunten assists ook veel gaan afhangen van Depay.

Eerste doelpunten voor Weghorst en Gravenberch

Vlak na rust scoorde Wout Weghorst zijn eerste doelpunt voor het Nederlands Elftal. De spits, die eerder al geëmotioneerd was bij de bekendmaking van de selectie, hield het nu ook niet droog bij het vieren van zijn doelpunt. Depay was ook nu weer belangrijk met een assist. Een kwartier voor het einde wist ook Ryan Gravenberch zijn eerste goal voor Oranje te maken. Na een rebound kopte de middenvelder raak.

Wie speelt er naast De Jong en Wijnaldum?

Concurrent van Gravenberch, Marten de Roon, speelde een matige wedstrijd. Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zijn zekerheidjes op het middenveld. Kiest de Boer tegen Oekraïne voor De Roon, Gravenberch of toch voor Davy Klaassen. De eerste wedstrijd van Nederland staat gepland op zondag 13 juni tegen Oekraïne. Later volgen nog groepsduels tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië, bekijk ook het hele EK speelschema.