Paniek in Spaanse voetballand: Sergio Busquets is positief getest op het coronavirus. De voorbereiding van het Spaanse voetbalelftal is daardoor ruw verstoord. De complete staf en selectie zijn nu namelijk in quarantaine en groepstrainingen zit er voorlopig niet in.

Update 9 juni: Ook Diego Llorente is positief getest op covid-19. Llorente is na Busquets de tweede speler van het Spaanse elftal waar corona is geconstateerd. De overige spelers hebben (tot nu toe) negatief getest.

Update 8 juni: bondscoach Luis Enrique heeft vier extra spelers opgeroepen vanwege de afwezigheid van Busquets het eerste duel. Het gaat om: Pablo Fornals (West Ham United), Brais Méndez (Celta de Vigo), Rodrigo Moreno (Leeds United) en Carlos Soler (Valencia).

Spaanse beloften tegen Zweden?

De eerste wedstrijd van Spanje op het EK staat op het programma tegen Zweden. Het is nog de vraag of de spelers die nu in quarantaine zitten kunnen/mogen spelen. Het laatste wat bondscoach Luis Enrique wil hebben is dat het virus zich verspreidt in de Spaanse selectie.

De oefenwedstrijd dinsdag tegen Litouwen wordt sowieso gespeeld met het belofteteam.

Bond wil vaccineren

De Spaanse voetbalbond, RFEF, wil al langer dat de complete selectie gevaccineerd wordt. De Spaanse sporters die naar de Olympische Spelen in Tokio gaan krijgen wel een vaccin, maar de voetballers tot op heden niet. Dit verhaal wordt ongetwijfeld vervolgd.

In Nederland was er eerder ook al ophef om een positief coronageval. Jasper Cillessen testte positief en werd door Frank de Boer toch niet geselecteerd. Marco Bizot is nu als derde doelman mee naar het EK.

Schrijf een reactie