Niet alleen slecht nieuws voor Jasper Cillessen, maar voor alle fans van het Nederlands Elftal. De, op het oog eerste, doelman wordt door bondscoach Frank de Boer niet geselecteerd voor het EK. Cillessen testte vorige week positief op corona en zit sindsdien in thuisisolatie. Voor De Boer genoeg reden om de keeper van Valencia thuis te laten.

Bizot vervanger Cillessen

Vandaag, dinsdag 1 juni, is de deadline om de definitieve selectie door te geven bij de UEFA. Marco Bizot vervangt Cillessen nu en is samen met Tim Krul en Maarten Stekelenburg een van de drie doelmannen. Bekijk ook de complete selectie van het Nederlands Elftal.

De Boer: “Ongelofelijk zuur voor Jasper”

De trainer reageert als volgt op de situatie: “Ik heb Jasper vanochtend op de hoogte gesteld van mijn beslissing. Laat ik vooropstellen dat ik dit ongelooflijk zuur vind voor Jasper. Maar ik moest de knoop doorhakken. Het is bekend dat hij positief getest is op corona. Daardoor heeft hij een belangrijk deel van de voorbereiding gemist. We weten niet hoelang het gaat duren tot dat hij weer 100% fit is. Ik wil wat dat betreft geen risico nemen. We staan aan de vooravond van een EK en ik wil zekerheid. Hoe naar ik het ook voor Jasper vind.”

Later nog andere keeper selecteren

In de regelementen van organisator UEFA staat letterlijk: Goalkeepers can be replaced during the tournament in the event of physical incapacity, even if one or two goalkeepers in the squad are still available. De Boer wil dus duidelijk geen enkel risico nemen. Mogelijk is de staf van Oranje bang voor een corona uitbraak binnen de selectie.

Schrijf een reactie