Tijdens het EK voetbal mogen er in de Johan Cruijff Arena niet een kwart- maar minimaal een derde fans aanwezig zijn. Nu de corona besmettingen drastisch verlagen heeft de overheid besloten om niet 12.500 toeschouwers te laten, maar zeker een derde van de capaciteit van de ArenA te benutten. Dit komt neer op zo’n 16.000 tot 17.000 Oranje fans, want alleen bezoekers uit Nederland zullen worden toegelaten.

Extra tickets beschikbaar

Vorige week kregen tickethouders van duels van Oranje in Amsterdam een bericht van de UEFA of ze in- of uit waren geloot. De meeste fans visten achter het net, maar het winnen van kaarten van sponsoren bleef doorgaan. Dat schoot bij veel mensen met kaartjes in het verkeerde keelgat. Maar nu is er dus een extra kans dat je alsnog wordt ingeloot. De KNVB/UEFA zal hier binnenkort meer over naar buiten brengen.

Negatieve sneltest nodig

Om de wedstrijden van Oranje in Amsterdam te bezoeken is het aantonen van een negatieve uitslag (via een sneltest) wel een vereiste. De duels zijn onderdeel van Fieldlab Evenementen, een van de voorwaarden om meer publiek toe te laten staan.

Schrijf een reactie