Alle landen moesten op 1 juni de selecties en rugnummers doorgeven aan de UEFA, organisator van het EK. De rugnummers van de selectie van het Nederlands Elftal zijn dus nu ook bekend. Kunnen we conclusies verbinden aan de rugnummers van Oranje? Bekijk alle namen en nummers in onderstaande tabel.

1 t/m 26: Stekelenburg t/m Gakpo

#Speler
1Stekelenburg
2Veltman
3De Ligt
4Aké
5Wijndal
6De Vrij
7Berghuis
8Wijnaldum
9L. De Jong
10Memphis
11Promes
12Van Aanholt
13Krul
14Klaassen
15De Roon
16Gravenberch
17Blind
18Malen
19Weghorst
20Van de Beek
21F. De Jong
22Dumfries
23Bizot
24Koopmeiners
25Timber
26Gakpo

Conclusies op basis van rugnummers

Welke conclusies kunnen we trekken op basis van de rugnummers die bondscoach Frank de Boer heeft uitgedeeld? Maarten Stekelenburg lijkt met #1 de eerste doelman van Oranje te worden nu Jasper Cillessen vanwege een positieve coronatest is afgevallen.

Verder valt op dat Luuk de Jong rugnummer #9 heeft gekregen, een mogelijke indicatie voor een basisplek in de spits. De rugnummers willen natuurlijk niet alles zeggen want zo heeft Frenkie de Jong #21, terwijl de speler van FC Barcelona natuurlijk altijd speelt.

Jonkies achteraan

De kans dat Teun Koopmeiners, Jurrien Timber en Cody Gakpo zullen spelen lijkt op basis van de rugnummers klein. De drie jonge spelers hebben respectievelijk #24, #25 en #26 gekregen.

Niet alleen Oranje, ook van de Rode Duivels zijn alle namen & rugnummers bekend. Bekijk de selectie van België voor een overzicht van alle nummers.

Schrijf een reactie