Vanwege covid-19 is EURO 2020 verplaats naar de zomer van 2021. Er waren al vele evenementen georganiseerd om het EK ergens op groot scherm te bekijken. Maar ook in 2021 zullen er hopelijk weer vele pleinen en straten oranje kleuren. Want wat is er nou mooier dan samen met je vrienden op een groot scherm naar het Nederlands Elftal kijken? Op deze pagina houden we je op de hoogte van alle (grote) evenementen die door heel Nederland georganiseerd worden. Zo zie je precies waar en wanneer het EK 2021 wordt uitgezonden bij jou in de buurt.

Op welke data speelt het Nederlands Elftal?

Allereerst is het goed om onderstaande data en tijden vast goed in je agenda te zetten. Het Nederlands Elftal speelt de groepswedstrijden op de volgende dagen:

DatumTijdFaseThuisUit
Zo 13 juni21:00Groep🇳🇱 Nederland🇺🇦 Oekraïne
Do 17 juni21:00Groep🇳🇱 Nederland🇦🇹 Oostenrijk
Ma 21 juni18:00GroepPlay-off D (A)🇳🇱 Nederland
Bekijk ook het hele EK schema

EK kijken op groot scherm

In veel grote steden wordt tijdens het EK een speciaal oranje plein ingericht. Hier kun je samen met andere voetballiefhebbers de wedstrijden van Oranje bekijken. We hebben een aantal evenementen voor je op een rijtje gezet. Het is nog wel de vraag in hoeverre deze events volgende zomer door kunnen gaan in verband met de corona maatrgelen.

Tilburg – Heineken Fanzone Oranjeplein

Foto: Facebook event Piusplein

Op bovenstaande foto zie je het Piusplein in Tilburg tijdens het laatste WK waar Nederland aan deelnam in 2014. Aan de oranje geklede bezoekers te zien staat het grote scherm aan de linkerkant. Ook in juni 2021 zal het plein weer volstaan, mits de regels het toelaten natuurlijk.

Rotterdam – Fanzone Oude Haven

Het terrein bij de Oude Haven in Rotterdam wordt een aantal weken omgeturnd tot Oranje fanzone. Er zullen daar veel grote schermen staan waar je de wedstrijden van Oranje op kan volgen.

Amsterdam – Westergasterras

Foto: Facebook Westergasterras

In Amsterdam kun je het EK onder andere op het Westergas terrein kijken. Bij het Westergasterras zal een mega scherm staan. Liever binnen kijken? Dan heb je ook de mogelijkheid om de wedstrijden in de Westerunie te bekijken.

We blijven deze lijst met Oranje fanzones uitbreiden en zullen later ook een kaart publiceren waardoor je alle locaties makkelijk kan opzoeken. Mis je een event in bovenstaand overzicht? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

EK op TV of online kijken

Heb je geen zin om met supporters te kijken die het voetbal alleen volgen tijdens grote eindtoernooien 😉 of gewoon geen zin om tussen grote mensenmassa’s te staan? Je kunt het EK natuurlijk ook gewoon lekker thuis op TV of online kijken. In Nederland is NOS de vaste broadcastpartner van de UEFA. Alle wedstrijden zullen zowel live op NPO als NPO Start te zien zijn.

Schrijf een reactie