We moesten er zeven jaar op wachten, maar we kunnen het Nederlands Elftal eindelijk weer in actie zien op een groot eindtoernooi! De vraag is alleen nog waar en moet hoeveel mensen we het EK mogen kijken. De eerste helft van juni mogen er waarschijnlijk geen schermen op terrassen en pleinen geplaatst worden. Halverwege juni wordt de situatie mogelijk herzien. Want wat is er nou mooier dan samen met je vrienden op een groot scherm naar Oranje kijken? Op deze pagina houden we je op de hoogte van alle (grote) evenementen die door heel Nederland georganiseerd worden. Ook vind je hier een heuse EK kroegen zoeker, vind hier lokale kroegen. Zo zie je precies waar en wanneer het EK 2021 wordt uitgezonden bij jou in de buurt.

Op welke data speelt het Nederlands Elftal?

Allereerst is het goed om onderstaande data en tijden vast goed in je agenda te zetten. Het Nederlands Elftal speelt de groepswedstrijden op de volgende dagen:

DatumTijdThuisUitFase
Zo 13 juni21:00🇳🇱 Nederland🇺🇦 OekraïneGroep
Do 17 juni21:00🇳🇱 Nederland🇦🇹 OostenrijkGroep
Ma 21 juni18:00🇲🇰 Noord-Macedonië🇳🇱 NederlandGroep
Bekijk ook het hele EK schema

EK kijken op groot scherm

In veel grote steden wordt tijdens het EK een speciaal oranje plein ingericht. Hier kun je samen met andere voetballiefhebbers de wedstrijden van Oranje bekijken. We hebben een aantal evenementen voor je op een rijtje gezet. Het is nog wel de vraag in hoeverre deze events volgende zomer door kunnen gaan in verband met de corona maatregelen.

Utrecht

D66 en Student & Starter willen dat er deze zomer grote schermen op meerdere plaatsen in de stad moeten komen om het EK op te kunnen kijken. De twee politieke partijen hebben de volgende locaties op het oog: het Wilhelminapark en Griftpark.

Tilburg – Heineken Fanzone Oranjeplein

Op bovenstaande foto zie je het Piusplein in Tilburg tijdens het laatste WK waar Nederland aan deelnam in 2014. Aan de oranje geklede bezoekers te zien staat het grote scherm aan de linkerkant. Ook in juni 2021 zal het plein weer volstaan, mits de regels het toelaten natuurlijk.

Rotterdam – Fanzone Oude Haven

Het terrein bij de Oude Haven in Rotterdam wordt een aantal weken omgeturnd tot Oranje fanzone. Er zullen daar veel grote schermen staan waar je de wedstrijden van Oranje op kan volgen.

Amsterdam – Westergasterras

Foto: Facebook Westergasterras

In Amsterdam kun je het EK onder andere op het Westergas terrein kijken. Bij het Westergasterras zal een mega scherm staan. Liever binnen kijken? Dan heb je ook de mogelijkheid om de wedstrijden in de Westerunie te bekijken.

België

De Belgische minister van van binnenlandse zaken heeft op 11 mei aangekondigd dat mensen in juni gewoon op groot scherm naar de prestaties van de Rode Duivels kunnen kijken. Goed nieuws voor de Belgen dus! Het EK op gezellige pleinen kijken kan dus gewoon bij onze Zuiderburen.

We blijven deze lijst met Oranje fanzones uitbreiden en zullen later ook een kaart publiceren waardoor je alle locaties makkelijk kan opzoeken. Mis je een event in bovenstaand overzicht? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

EK kijken in de kroeg

Het is nog even afwachten wat er allemaal wel- en niet mag. Maar binnenkort plaatsen we hier een zeer uitgebreide tabel met alle kroegen in Nederland die het EK voor publiek uitzenden.

EK op TV of online kijken

Heb je geen zin om met supporters te kijken die het voetbal alleen volgen tijdens grote eindtoernooien 😉 of gewoon geen zin om tussen grote mensenmassa’s te staan? Je kunt het EK natuurlijk ook gewoon lekker thuis op TV of online kijken. In Nederland is NOS de vaste broadcastpartner van de UEFA. Alle wedstrijden zullen zowel live op NPO als NPO Start te zien zijn. Bekijk ook alle programma’s rond het EK.

Schrijf een reactie