Het EK is begonnen! Om 21:00 uur trapten Turkije en Italië af voor de eerste wedstrijd van het toernooi. De Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie blies op dit tijdstip op zijn fluit voor het eerste startsignaal. Na een rustige eerste helft, waarin Turkije zich vooral ingroef, won Italië uiteindelijk toch eenvoudig met 0-3.

Turkije graaft zich in

Het was de eerste helft vooral tegenhouden voor Turkije. Italië probeerde door de Turkse defensie heen te voetballen maar tot grote kansen kwam het niet. Giorgio Chiellini was het meest gevaarlijk toen hij vanuit een vrije positie de bal op doel kopte. Doelman Ugurcan Cakir redde echter knap.

Italië maakt sterke indruk

In de tweede helft lukte het Italië wel om het doel te vinden, drie keer maar liefst. Een eigen doelpunt van Merih Demiral, die notabene bij het Italiaanse Juventus speelt, zorgde voor de voorsprong voor de Italianen. Spitsen Ciro Immobile en Lorenzo Insigne vonden het net ook waardoor de eindstand op 0-3 kwam. Een ruime en verdiende overwinning voor Italië dus. Naast de overwinning zag het spel er ook goed uit, dit beloofd wat voor de rest van het toernooi.