Door groepswinst in League A van de Nations League 2022-2023 heeft Nederland zich geplaatst voor de Final Four. Deze finaleronde tussen alle vier de winnaars van de poules in League A wordt gespeeld in Nederland, omdat Oranje de meeste punten behaalde in de groep. In de halve finale treft het in juni Kroatië.

Final Four

De Nations League is enkele jaren geleden bedacht door de UEFA om de vaak saaie oefenwedstrijden voor nationale teams te vervangen. De Nations League is opgebouwd uit vier Leagues (A t/m D) en in deze leagues heb je ook nog vier poules. De winnaars van de poules in League A spelen een finaletoernooi. Dat zijn deze editie: Kroatië, Spanje, Italië en Nederland. Omdat het Nederlands Elftal de meeste punten in de groep (met België, Polen en Wales) behaalde wordt het finaletoernooi in Nederland gespeeld. De (halve) finales vinden plaats in Rotterdam en Enschede.

Finale tegen Spanje of Italië

De halve finale tegen Kroatië wordt op woensdag 14 juni om 20:45 uur in de Kuip (Rotterdam) gespeeld. De winnaar van dit duel speelt de finale op zondag 18 juni 20:45 uur, ook in de Kuip, tegen de winnaar van Spanje – Italië. De troostfinale vindt in de Grolsch Veste (Enschede) plaats.

Finale in 2019

Het Nederlands Elftal nam in 2019 ook deel aan de Final Four. In de halve finale werd toen Engeland met 3-1 verslagen na extra tijd. In Porto werd vervolgens de finale met 1-0 verloren van Portugal.

Schrijf een reactie