Het Nederlands Elftal is goed begonnen aan het EK 2021. In de Johan Cruijff Arena werd de eerste groepswedstrijd met 3-2 gewonnen van Oekraïne. Denzel Dumfries was de grote bij Oranje. De rechtsback kopte vlak voor tijd de winnende goal binnen.

Drie wedstrijden thuis

Oranje speelt alle drie de groepsduels in Amsterdam. Er mogen zo’n 16.000 toeschouwers aanwezig zijn bij de duels, dus dat geeft een flink thuisvoordeel. De spelers van het Nederlands Elftal zaten er in de eerste helft kort op. Het team van Frank de Boer had aanvallende intenties maar kwam niet door het defensieve blok van Oekraïne heen.

Voorsprong weggegeven

Vlak na rust was het wel zo ver, in het tijdsbestek van enkele minuten wist Oranje twee keer te scoren. Eerst schoot Georgirnio WIjnaldum een rebound binnen, en deed Wout Weghorst zes minuten later hetzelfde. Een comfortabele 2-0 voorsprong, en Daley Blind en Patrick van Aanholt kregen rust. Daarvoor in de plaats kwamen Nathan Aké en Owen Wijndal.

Oekraïne profiteerde hier een kwartier voor tijd van. Eerst schoot Yarmolenko met een prachtig afstandsschot raak en vervolgens kopte Yaremchuk de gelijkmaker binnen. De riante voorsprong die Nederland had was het binnen vier minuten kwijt.

Dumfries held van de avond

Denzel Dumfries, die ook al betrokken was bij de eerste twee goals, bleef maar gaan op de rechterkant. De wingback had tijdens de wedstrijd al een goede kop kans gekregen maar kopte vier minuten voor tijd, in een veel lastigere situatie, wél raak. Zijn eerste doelpunt voor Oranje is daarmee ook een mega belangrijke geworden. Aangezien ook de vier beste nummers drie doorgaan heeft Nederland een reuze stap gezet richting de achtste finales.

Donderdag om 21:00 uur treft het Oostenrijk en maandag om 18:00 uur volgt de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië. We hebben ook al alle tegenstanders die Nederland kan treffen in de achtste finales op een rijtje gezet.

1 Comment

 1. Het Nederlands Elftal heeft haar esrste wedstrijd,tegen Ukraine , gewonnen
  Wij zagen bij vlagen een maig Nederlands team , dat in een laag tempo de bal op het middenveld rond speelde , met weinig fantasie en diepgang.Aangezien de haarscherpe welgeplaatste diepte pass uitbleef , ging de rust in met een nul / nul stand.. Na rust leek het of Frank de Boer zich de Johan Cruiff
  Strategie herinnerde totaal voetbal spelen , met zijn allen aanvallen en met zijn allen verdedigen. ,
  Dit resulteerde aanvallend in een 2 -0 voorsprng voor het Nederlands Team . Echter door zwak verdedigen aan Nederlandse zijde kwam Ukraine langszij..Met een gelukkige kopbal kon het Nederlands elftal nipt de overwinning veilig stellig 3- 2.
  De conclusie leert , dat er niet te vroeg essentiele pelers gewisseld moeten worden.
  En niet alle spelers passen in een totaal,concept , waarbij individuele spelers te weinig techniek en
  bal beheersing en spel inzicht soms pijnlijk zichtbaa maken.

Schrijf een reactie