Het is vrijdag 12 juni 2020, een dag waar menig voetballiefhebber al weken zo niet maanden naar uit heeft gekeken. Vandaag zou namelijk het EK voetbal beginnen. In Rome (zie foto) zouden Turkije en Italië het spits afbijten. Een periode van een maand met alleen maar topvoetbal, gezelligheid in de kroeg en de spanning van een toernooi. Vanwege COVID-19 is het toernooi echter naar 2021 verplaatst, we zullen dus nog een jaar moeten wachten.

Naam toernooi blijft hetzelfde

Ondanks dat het EK naar 2021 wordt verplaatst blijft het de naam EURO 2020 houden. Dit maakte de organisator, UEFA, al een tijdje geleden bekend. Het wil hiermee het originele toernooi eren en de zestigste verjaardag (1960 – 2020) van het Europees voetbal blijven vieren. Met het behouden van de naam, en het logo, past tevens in de duurzame gedachte van de UEFA. Er wordt zo geen extra afval en productie gemaakt voor bijv. fan artikelen en andere promotiemateriaal.

Nieuwe speeldata

Welke speeldata kan ik voor 2021 in mijn agenda zetten? Dat is helaas nog even afwachten. Er wordt vanuit gegaan dat het speelschema een op een wordt doorgezet naar 2021. Dat betekent dat het originele schema steeds een kalenderdag eerder op het programma staat. Dit is echter nog niet definitief, mede omdat nog niet alle speelsteden akkoord hebben om het toernooi ook volgend jaar te organiseren. Amsterdam is als speelstad gelukkig wel al zeker!

Schrijf een reactie