Vandaag, maandag 23 januari, heeft bondscoach Ronald Koeman zijn eerste persconferentie gegeven sinds zijn terugkeer. Het belangrijkste wat hieruit naar voren kwam: Koeman stapt terug op het 4-3-3 systeem en gaat dus niet verder met de 5-3-2 formatie waar Nederland met Louis van Gaal tijdens het WK actief was.

Koeman op EK 2024 en WK 2026

Koeman heeft bij de KNVB een contract getekend t/m 2026. Dat betekent dat de trainer in principe op het EK 2024 in Duitsland actief is, en op het WK 2026 wat in Canada, Mexico en de Verenigde Staten georganiseerd wordt.

Eerder, van 2018 tot 2020, was Koeman ook al bondscoach van het Nederlands Elftal. Hij had echter een clausule in zijn contract staan waardoor hij naar FC Barcelona kan vertrekken. Nu keert Koeman dus weer terug als coach van Oranje.

Eerste kwalificatiewedstrijden in maart

De kwalificatiereeks voor het EK 2024 begint voor Nederland in maart. Op vrijdag 24 maart begint het gelijk met een topper tegen Frankrijk. Vier dagen later treft het laagvlieger Gibraltar. Verder zijn Ierland en Griekenland de tegenstanders in Poule B. De eerste twee ploegen uit de groep plaatsen zich direct voor het EK. De nummer 3 kan zich via de play-offs nog kwalificeren.

Schrijf een reactie