Het Nederlands Elftal is na de 2-0 overwinning op Oostenrijk zeker van de 1e plek in Poule C. Dat betekent dat het de nummer 3 van Poule D / E / F treft in de achtste finale. Benieuwd wie Oranje daar kan treffen? Check dan het overzicht met alle scenario’s.

Opnieuw hoofdrol voor Dumfries

Al na 11 minuten kwam het Nederlands Elftal op voorsprong. Denzel Dumfries werd door David Alaba gehaakt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Grinfeld kon niets anders doen dan, na een check van de VAR, een penalty geven. Memphis Depay ging achter de bal staan en schoot de 1-0 beheerst binnen.

Na de voorsprong werd er door beiden landen weinig gecreëerd. Nederland kreeg aan het eind van de eerste helft wel goede kansen via Depay en Wijnaldum. Na rust was het spelbeeld hetzelfde, weinig kansen met af en toe een plaagstoot van Oranje.

Wissels De Boer

In de 64e minuut wisselde bondscoach Frank de Boer drie keer. Nathan Aké, Owen Wijndal en Donyell Malen kwamen in het veld voor Daley Blind, Patrick van Aanholt en Wout Weghorst. Dat resulteerde direct in de 2-0. Malen werd weggestuurd en legde af op Dumfries die zijn tweede EK goal scoorde.

Vervolgens kwamen ook Ryan Gravenberch en Luuk de Jong nog het veld in. Extra kansen leverde het echter het niet op, de 2-0 werd zakelijk uitgespeeld door het Nederlands Elftal. Maandag wacht Noord-Macedonië voor de laatste groepswedstrijd. Het resultaat maakt voor Nederland echter niet meer uit, het is zeker van de eerste plek in Poule C.