Het Nederlands Elftal zal op zoek moeten naar een nieuwe bondscoach. Trainer Ronald Koeman verlaat Oranje namelijk en gaat aan de slag bij FC Barcelona. Een flinke aderlating voor Nederland want na de plaatsing voor het EK 2021 en het bereiken van de finale van de Nations League leek het net zo goed te gaan.

Één club in clausule contract Koeman

Koeman had een contract t/m het WK van 2022 bij de KNVB. Er stond echter een clausule in dat als Barcelona zich zo melden ze de trainer voor een transfersom zouden kunnen overnemen. Het was tevens de enige club die in deze clausule was opgenomen. De Catalanen dienen dus wel een vergoeding aan de Nederlandse voetbalbond over te maken, het is nog niet bekend hoe hoog deze is. Koeman neemt Alfred Schreuder mee als assistent-trainer naar Barcelona.

Opvolger van Setién

Het was geen geweldig seizoen voor Barcelona en dat is nog zacht uitgedrukt. In de competitie werd het tweede achter Real Madrid en in de Champions League werd het zeer pijnlijk uitgeschakeld door Bayern München. De Duitsers vernederden de ploeg van Frenkie de Jong met maar liefst 8-2 in de kwartfinale van de CL. Voor het bestuur van Barca was dat de druppel en werd coach Quique Setién ontslagen. Koeman wordt de opvolger, aan hem de taak om Barcelona weer op de rit te krijgen.

Nederlandse enclave bij Barca?

Naast Koeman, Schreuder en De Jong zien we mogelijk meer Nederlanders bij Barcelona volgend seizoen. Er zijn namelijk al verschillende geruchten dat Koeman enkele landgenoten wil aantrekken. Zo zou Donny van de Beek op de radar staan bij de trainer. De verwachting is dat de selectie van de Blaugrana er sowieso anders uit gaat zien en een verjonging doormaakt. Naast de Jong zouden alleen Marc-André Ter Stegen, Lionel Messi en de talenten Ansu Fati en Riqui Puig essentieel, en niet te koop, zijn.

Schrijf een reactie