De laatste groeswedstrijden van de Nations League staan dinsdag 17- en woensdag 18 november op het programma. Van elke poule promoveert de nummer 1 naar een hogere league en de nummer 4 degradeert naar een lagere league. In welke groepen is het nog spannend en kan Nederland nog promoveren? In dit artikel een overzicht van alle poules en beslissende wedstrijden.

League A (Nederland)

In Groep 1 van Nederland strijden Italië en Nederland om plaats 1. In de laatste ronde doen ze dit echter niet in een onderling duel. De Italianen hebben aan winst op Bosnië en Herzegovina genoeg aan een overwinning. Nederland is daarvan afhankelijk en moet in ieder geval resultaat behalen tegen Polen. League A is de hoogste league, dus promoveren kan niet. Wel spelen de vier nummers 1 van van groep 1 t/m 4 een Final Four toernooi.

In Groep 2 is er in de laatste ronde wel een onderlinge strijd om plek 1. België en Denemarken maken daar beide nog kans op. De Denen moeten winnen in België om deze plaats te veroveren. IJsland is al gedegradeerd uit deze groep.

Frankrijk heeft genoeg aan een punt thuis tegen Zweden om de eerste plaats te bemachtigen in Groep 3. Portugal zou in theorie ook nog eerste kunnen worden als het zelf wint van Kroatië en Frankrijk verliest. In Groep 4 is vindt er wederom een directe strijd plaats om de eerste plaats. Duitsland speelt dinsdag tegen Spanje en heeft aan een punt genoeg voor de groepswinst. De Spanjaarden moeten winnen willen ze doorstoten naar de Final Four.

League B

In de groep van League B staat promotie naar League A op het spel. In de eerste groep staat Oostenrijk er goed voor. Ze hebben tegen Noorwegen genoeg aan een punt. Winnen de Noren echter dan promoveren zij nog League A. Schotland strijdt in Groep 2 met Tsjechië om de eerste plaats. Ze spelen in de laatste poulewedstrijd alleen niet tegen elkaar. De Schotten kunnen, na plaatsing voor het EK, promoveren als ze resultaat behalen tegen Israël.

In de derde groep van League B is nog van alles mogelijk. Drie landen kunnen nog promotie afdwingen naar de hoogste League. Rusland staat er het beste voor en is daar bij winst op Servië zeker van. Bij een ander resultaat kunnen Hongarije en Turkije ook nog eerste worden. Ze maken dat in een onderling resultaat op woensdag uit. In Groep 4 maken Wales en Finland uit wie de groepswinst pakt. Wales staat één punt voor en dus moet Finland winnen om te promoveren.

League C

Buurland Luxemburg kan dinsdag voor een stunt zorgen door te promoveren naar League B. Het is dan wel afhankelijk van Montenegro, dat niet mag winnen van Cyprus. Luxemburg moet zelf winnen van Azerbaijan in Groep 1. In de tweede groep kan Noord-Macedonië, tegenstander van Oranje op het EK, promoveren in een directe strijd met Armenië.

In Groep 3 maken Slovenië en Griekenland uit wie er de volgende Nations League in League B speelt. Griekenland moet winnen om dit te bereiken. En in de laatste groep van deze League maken Albanië en Wit-Rusland uit wie er promoveert.

League D

Aangekomen in de onderste League zijn er slechts twee groepen met voetbaldwergen over. Degradatie is niet mogelijk, maar de nummers 1 kunnen wel promoveren naar League C. In Groep 1 staat Faeröer er uitstekend voor. Als het niet verliest tegen Malta is promotie een feit. De andere groep bestaat uit slechts drie landen. Gibraltar speelt dinsdag tegen Liechtenstein om promotie. De winnaar speelt het volgende toernooi een league hoger.

Schrijf een reactie