Het Nederlands Elftal is de Nations League wisselend begonnen. Onder leiding van interim bondscoach Dwight Lodeweges werd tegen Polen met 1-0 gewonnen en tegen Italië met 0-1 verloren. Beide duels werden in de Johan Cruijff Arena gespeeld.

Spel baart zorgen

Het spel was vooral in de wedstrijd tegen Italië niet om over naar huis te schrijven. Vrijdag begon Oranje nog aardig tegen Polen, dat zonder topspits Robert Lewandowski aantrad. In de tweede helft scoorde Steven Bergwijn de enige treffer. Nederland wist via enkele mooie aanvallen een aantal kansen te creëren, Polen kwam er verder weinig aan te pas.

De tweede Nations League wedstrijd tegen Italië stond in groot contrast. Oranje was geen schim van de wedstrijden die het eerder onder Ronald Koeman speelden. Nicolo Barella tekende in de blessuretijd van de eerste helft voor de 0-1. Kansen wist Nederland nauwelijks te creëren tegen het fris spelende Italië onder leiding van Roberto Mancini.

Nations League League A Groep 1

Oranje is in de Nations League naast Italië en Polen ook ingedeeld met Bosnië en Herzegovina. Deze wedstrijd staat op 11 oktober op het programma. Het is belangrijk dat Nederland deze wedstrijd niet verliest om zo degradatie naar League B te voorkomen. Nederland bevindt zich nu in de eerste groep van League A.

Hoe zit het ook al weer met de Nations League? Mocht Nederland zich niet direct via de WK-kwalificatie kwalificeren dan zou dit via de Nations League alsnog mogelijk zijn. De twee hoogst geplaatste landen van de Nations League (die nog niet direct gekwalificeerd zijn voor het WK) spelen namelijk nog play-offs met de tien nummers 2 van de kwalificatie.