Midden augustus werd bekend dat Ronald Koeman zijn klus bij Oranje niet afmaakt. De trainer vervolgt zijn loopbaan bij FC Barcelona. Sindsdien is de KNVB op zoek naar een nieuwe bondscoach. Eerder schreven we al een artikel over mogelijke opvolgers. Een hele lijst, waar ook Frank de Boer op prijkt. De geruchten gaan nu de oud-coach van Ajax de belangrijkste kandidaat is om Koeman op te volgen.

Andere kandidaten

Volgens Voetbal International is De Boer niet de eerste met wie de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond een gesprek heeft. Eerder zouden Frank Rijkaard (clubloos), Louis van Gaal (clubloos) en Peter Bosz (Bayer Leverkusen) benaderd zijn. Waarom de bond niet is doorgegaan met deze drie kandidaten is niet bekend. Met De Boer zou het inmiddels een tweede gesprek hebben gepland.

Glorie jaren en ontslagen

De carrière van De Boer is zeer wisselend. De oud-international kende een droomstart bij Ajax door vier jaar op rij (2010/11 t/m 2013/2014)kampioen te worden. Vervolgens maakte hij een mooie stap naar Internazionale. Vanaf toen ging het mis de loopbaan. Want na een ontslag in Milaan volgden er ook ontslagen als trainer van Crystal Palace en Atalanta United. Ondertussen werd ook getwijfeld aan de prestaties bij Ajax. Want kwamen deze op conto van De Boer of was de selectie gewoon heel goed?

Ervaring bij het Nederlands Elftal

Voor zijn periode bij Ajax was De Boer al actief bij Oranje. In de periode 2008 – 2010 zat De Boer als assistent op de bank naast bondscoach Bert van Marwijk. Het Nederlands Elftal behaalde toen de finale op het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Schrijf een reactie