De kogel is door de kerk: de KNVB heeft Frank de Boer benoemd als nieuwe bondscoach van Oranje. Hij volgt Ronald Koeman op die naar zijn droomclub FC Barcelona vertrok. De Boer tekent een contract tot en met 2022. Dat betekent dat de oud-international niet alleen het EK in 2021 coacht maar ook op de bank zit op het WK in Qatar.

Ervaring Oranje

De Boer heeft maar liefst 112 interlands achter zijn naam staan. Daarmee staat hij derde op de all time ranglijst met spelers met de meeste caps. Alleen Wesley Sneijder (134) en Edwin van der Sar (130) blijven De Boer voor. Ook als trainer heeft de coach uit Hoorn ervaring bij het Nederlands Elftal. Tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika was De Boer assistent-trainer van Van Marwijk.

Gelijk aan de bak

Het Nederlands Elftal speelt woensdag 7 oktober een oefeninterland tegen Mexico. Vier dagen later, op zondag 11 oktober, volgt een wedstrijd in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina. De Boer kan dus gelijk laten zien wat hij van plan is met Oranje. Qua speelstijl maar ook welke spelers zijn voorkeur genieten in de opstelling.

Geen eerste keus

De KNVB heeft voordat het bij De Boer uitkwam eerst met andere kandidaten gesproken. Louis van Gaal zou de nummer 1 op het lijstje van de bond zijn, maar de spelers zouden dit niet zien zitten. Vervolgens is er ook aangeklopt bij Peter Bosz en Frank Rijkaard. De eerste trainer staat nog onder contract bij het Duitse Bayer Leverkusen en Rijkaard heeft al lange tijd geen club getraind, dat is ook niet zijn ambitie. Aan De Boer nu de mooie taak om een mooi resultaat te behalen op het EK en Nederland naar het WK 2022 te loodsen.

Schrijf een reactie