Speelsteden EK 2021

Let op: dit is de speelsteden pagina van het EK 2021. Benieuwd naar de speelsteden van het EK 2024? Check dan de speciale pagina.


Het Europees Kampioenschap voetbal wordt voor het eerst niet in één of twee landen georganiseerd maar door heel Europa. Twaalf Elf steden, waaronder Amsterdam, zijn aangewezen als host voor het EK 2020 2021. Klik op de naam van de stad voor meer info over o.a. het stadion en speelschema.

Update: Bilbao en Dublin zijn geschrapt als EK speelsteden, omdat deze steden vanwege het coronavirus geen publiek in de stadions kunnen garanderen. De UEFA stelt dit wel als eis en daardoor is Bilbao vervangen door Sevilla en worden de wedstrijden die in Dublin gepland stonden verdeeld over Sint-Petersburg (drie groepswedstrijden) en Londen (achtste finale).

 1. 🇳🇱 Amsterdam
 2. 🇦🇿 Baku
 3. 🇭🇺 Boedapest
 4. 🇷🇴 Boekarest
 5. schotland Glasgow
 6. 🇩🇰 Kopenhagen
 7. engeland Londen
 8. 🇩🇪 München
 9. 🇮🇹 Rome
 10. 🇪🇸 Sevilla
 11. 🇷🇺 Sint-Petersburg

🇪🇸 Bilbao en 🇮🇪 Dublin waren origineel ook speelsteden van het EK maar zijn afgevallen.

Thuisvoordeel
Elke speelstad is gekoppeld aan een poule. Zo is Amsterdam gekoppeld aan Poule C, de groep van Nederland. Oranje speelt hierdoor drie duels in de Johan Cruijff Arena. Alhoewel de tickets per land gelijk verdeeld zijn zal dit niet natuurlijk niet helemaal eerlijk zijn. Nederland heeft in de wedstrijden van de groepsfase het thuisvoordeel. Hetzelfde geldt voor Denemarken in Kopenhagen, Duitsland in München, Engeland in Londen, Hongarije in Boedapest, Italië in Rome, Rusland in Sint-Petersburg, Schotland in Glasgow en Spanje in Sevilla.

Speelsteden op kaart

Zoals je op onderstaande map kan zien zijn de speelsteden goed verdeeld over Europa. Alleen Baku (Azerbeidzjan) valt er wat buiten. Dit is ook het enige land wat zich niet heeft weten te kwalificeren het eindtoernooi / play-offs.

EK 2021 Locatie

Normaal wordt het EK in één of maximaal twee landen georganiseerd. Vanwege het 60-jarig jubileum heeft de UEFA echter besloten om het toernooi door heel Europa te organiseren. De locaties van het EK zijn dus in heel Europa te vinden: van Glasgow tot Baku.